حدودا 5/6 سال پیش بود که برای اولین بار پیتزای ایتالیایی خوردم، البته آن روزها به درستی متوجه تفاوت پیتزای ایتالیایی و آمریکایی نبودم و تصور می‌کردم اینکه پیتزای این رستوران خوشمزه است، به کیفیت بالای متریال و دستپخت سرآشپز ربط دارد. اما بعد از مدتی تازه متوجه شدم که اصلا قضیه در مورد 2 نوع متفاوت از پیتزاست! پس با من همراه باشید تا در این مقاله به زبان ساده به شما توضیح بدهم تفاوت پیتزای آمریکایی و ایتالیایی چیست؟

تفاوت پیتزای آمریکایی و ایتالیایی چیست؟

تفاوت پیتزای آمریکایی و ایتالیایی چیست؟

قبل از شروع این نکته مهم را توضیح بدهم، اگر می‌خواهید به‌شکل تخصصی دوره آموزشی پیتزای ایتالیایی را بگذرانید، می‌توانید به سراغ دوره غذاهای ایتالیایی در پیمونه بروید. اگر هم قصد دارید پیتزاهای آمریکایی را یاد بگیرید، یا به سراغ دوره آموزش فست فود بروید یا تک جلسه پیتزاهای آمریکایی.

نکته: انواع مختلفی از پیتزاهای آمریکایی و ایتالیایی وجود دارد که حتی ممکن است بعضی از آنها را با پیتزای کشور دیگر هم اشتباه بگیرید. اما توضیحاتی که در ادامه دادم، بیشتر مربوط به پیتزاهای معروف و استاندارد است و استثناء ها را در نظر نگرفتم.

نکته 2: در ادامه در مورد تفاوت پیتزاهای آمریکایی و ایتالیایی در ایران هم توضیح می‌دهم. اما بدانید که در ایران خیلی طبق اصول پیش نمی‌رویم و بیشتر دستورات را برای رسیدن به یک مزه دلخواه و ایرانی‌پسند تغییر داده‌ایم.

1_ خمیر

آن دسته از فست فودهایی که به‌شکل تخصصی پیتزا درست کرده و از نان‌های آماده استفاده نمی‌کنند، برای درست کردن پیتزای ایتالیایی باید چیزی بین 24 الی 72 ساعت زمان بگذراند! این در حالی است که در طولانی‌ترین حالت، نان پیتزای آمریکایی حدود 8 الی 16 ساعت نیاز به انتظار و استراحت دارد. همینطور درست کردن نان و خمیر ایتالیایی در حین پهن کردن هم زمانبرتر است.

نکته: اغلب فست فودهای ایرانی که پیتزای ایتالیایی سرو می‌کنند، یک خمیر نازک برای آن دارند. این در حالی است پیتزای آمریکایی با یک خمیر کلفت شناخته می‌شود. اگر بگویم مهم‌ترین تفاوت پیتزای ایتالیایی و آمریکایی در ایران همین اندازه و مزه خمیر است، اشتباه نگفته‌ام.

2_ سس

در روش اصولی، پیتزاهای ایتالیایی با یک سس تازه و تهیه شده از گوجه فرنگی درست می‌شوند. این سس هیچ افزودنی یا رنگی ندارد و عملا یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های پیتزای ایتالیایی محسوب می‌شود. اما سس پیتزای آمریکایی غلظت بیشتری داشته و اصولا طعم دهنده‌های مختلفی در آن استفاده می‌شود.

البته اغلب در ایران برای تغییر مزه، سس پیتزای ایتالیایی را هم با دستورهای متفاوتی درست کرده و خیلی به دستور قدیمی و اصلی پایبند نیستند.

3_ پنیر پیتزا

پیتزا

شاید بتوانم بگویم که تفاوت زیادی در نوع پنیر استفاده شده در پیتزاهای ایتالیایی و آمریکایی نیست. در دستور استاندارد، پیتزای آمریکایی با پنیری درست می‌شود که چربی و رطوبت کم‌تری داشته و حتی گاها قبل از استفاده در پیتزا به آن نمک می‌زنند. اما پنیر پیتزای ایتالیایی کمی چرب، مرطوب و همینطور تازه‌تر است.

 

 

در ایران هم اغلب پیتزاهای آمریکایی با پنیر بیشتری تهیه می‌شوند در حالی‌که اطراف نان پیتزاهای ایتالیایی در بسیاری از رستوران‌ها خالی از پنیر پیتزا بوده یا پنیر کمی دارد.

4_ موارد روی پیتزا

راستش آمریکایی‌ها خیلی نسبت به موارد روی پیتزاهای‌شان حساس نیستند تا جایی‌که حتی روی بعضی از آنها آناناس و انجیر هم می‌گذارند! اما در مقابل ایتالیایی‌ها کمی سخت‌گیرند و ترجیح می‌دهند هر چیزی را در تاپینگ پیتزا مورد استفاده قرار ندهند. در واقع آنها بر این باورند که زیاد بودن موارد روی پیتزا باعث ایجاد مزه ناهماهنگ می‌شود. تا جایی‌که حتی شاید قرار دادن مرغ روی آن را هم بد بدانند.

نکته: بعضی پیتزاها که با حساسیت کم‌تری درست می‌شوند و بعضا حتی به آن اسم پیتزای آمریکایی ایتالیایی هم داده شده، تاپینگ‌های بیشتری دارند. مثلا بعضی پیتزاها در شهر رم ایتالیا به این شکل درست می‌شوند.

5_ پخت پیتزا

ایتالیایی ها در پخت پیتزا به روش های قدیمی علاقه بیشتری دارند. در واقع اغلب رستوران‌ها و پیتزایی‌های ایتالیا هنوز از اجاق‌های هیزمی استفاده می‌کنند و برخی دیگر اجاق های سنگی. چراکه آنها می‌گویند این فرها باعث حفظ طعم و بوی پیتزا می‌شوند. این در حالی است که اغلب پیتزاهای آمریکایی با فر برقی یا گازی پخته می‌شوند.

کلام آخر

خب به انتهای مقاله رسیدیم. در این مقاله از سایت آموزشگاه آشپزی پیمونه فهمیدیم که اصلا تفاوت پیتزای ایتالیایی و آمریکایی چیست. اگر باز هم سوال و نظری دارید در بخش نظرات منتظر شما هستم.

bacinos